Garancije i reklamacije

SMART ROAD CONSTRUCTION je u obavezi da pri isporuci dostavi fiskalni ili veleprodajni račun, obrazac o saobraznosti, ukoliko je potrebno, ili garnantni list za proizvode za koje je to zakonom predviđeno.

Da bi se ostvarilo pravo na garanciju neophodno je pri predaji artikala na servis, uz neispravan artikal priložiti svu dokumentaciju koja dolazi uz proizvod, original garantni list (za mašinu) i original ili kopiju fiskalnog računa kojim se potvrđuje kupovina.

Uz to je potrebno navesti detaljan opis kvara kako bi se olakšala provera neispravnosti od strane servisera kompanije SMART ROAD CONSTRUCTION ili ovlašćenih servisera proizvođača. Opis kvara, serijski broj, naziv artikla, proizvođač artikla, oznaka modela itd. unose se u za to predviđen obrazac o prijemu na servis.

SMART ROAD CONSTRUCTION se obavezuje da Vam obezbedi ovaj obrazac i popuni isti prilikom prijema artikla na servis.Jedan primerak reversa zadržavamo mi a drugi zadržava kupac prilikom predaje proizvoda na servis.

Kupac je dužan da prilikom preuzmanja proizvoda sa reklamacije donese i preda obrazac našem odgovornom licu u servisu, u suprotnom KUPAC NEĆE MOĆI DA PREUZME PROIZVOD SA SERVISA.

Zamena proizvoda pre provere dokumentacije i navedenih nedostataka nije moguća.

Proizvodi koji se šalju na servis poštom ili paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakovani u kartonsku ambalažu. Svi proizvodi koji su na ovaj način nama dostavljeni, a koji nisu propisno zapakovani ili oni kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja kako ambalaže tako i samog proizvoda u toku transporta neće biti preuzeti od strane SMART ROAD CONSTRUCTION  već će biti vraćene pošiljaocu o njegovom trošku uz momentalnu najavu onoga sto se dogodilo.

SMART ROAD CONSTRUCTION ne preuzima nikakvu odgovornost za sva eventualna oštećenja proizvoda i ambaže koji nastanu u toku transporta na ili sa adrese kupca.

Garancija ne pokriva nedostatke, oštećenja i kvarove nastale nepravilnim i nestručnim rukovanjem proizvodom.

U nepravilno rukovanje su uključeni i propusti poput spajanja uređaja na izvore energije koji nisu propisani uputstvom za rukovanje kao i korišćenje uređaja u nepredviđenim uslovima i prostorima.

Ukoliko se reklamira dijamantski alat,  pravo na garanciju kupac gubi ukoliko se ne pridržava PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE DIJAMANTSKOG ALATA.

Pravo na garanciju kupac gubi i u slučaju neovlašćenog popravljanja proizvoda kao i popravljanjem od strane trećeg lica koje nije ovlašćeno od strane SMART ROAD CONSTRUCTION  ili proizvođača.

SMART ROAD CONSTRUCTION ne vrši instalaciju i montažu robe na adresi kupca i samim tim ne snosi nikakvu odgovornost za nesaobraznost robe koja je nastala zbog nepravilne instalacije ili montaže.

U slučaju da servis SMART ROAD CONSTRUCTION utvrdi da je proizvod koji je poslat na reklamaciju ispravan,biće naplaćen pregled proizvoda po važećem cenovniku servisa. Proizvod će se isporučiti na adresu kupca tek nakon što kupac uplati na naš tekući račun sve nastale troškove.

Ovde možete preuzeti:

Ako niste zadovoljni proizvodom kupljenim na sajtu  www.smartroad.rs iz bilo kog razloga, u roku od 14 dana od dana prijema robe možete vratiti proizvod. Proizvod koji se vraća mora biti u istom stanju kao i kada je nabavljen i mora sadržati svu tehničku dokumentaciju (uputstvo, izjavu o saobraznosti, garanciju ukoliko podleže garanciji, pakovanje itd).

Proizvod mora biti bez bilo kakvih fizičkih oštećenja i tragova korišćenja. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Kupac pismeno ili elektronski obaveštava prodavca u roku od 14 dana da vraća proizvod, pomoću Obrasca za odustanak koji se nalazi na ovoj stranici. Troškove transporta pri vraćanju robe snosi kupac.

Posle 14 dana od dana prijema SMART ROAD CONSTRUCTION doo nije obavezan da vrati novac ili zameni robu.

Uz svaki kupljen artikal SMART ROAD CONSTRUCTION šalje i OBRAZAC za odustajanje od kupovine.